onsdag 24 februari 2010

En överexponerad bild...

Idag mår både jag & lillkillen mycket bättre & så har det varit så underbart väder så vi bestämde oss för att gå ut på en promenad. Solen lyste, det var runt -10 grader & vi promenerade i Stabbyskogen tillsammans med många andra människor som både gick & åkte skidor...

Jag tog en bild som blev överexponerad men grymt snygg enligt mig & ville därför lägga upp den här...

tisdag 23 februari 2010

Bebiskort

Nyligen fick Sebbes brorsa & hans tjej barn. Det blev en liten flicka & självklart ville jag göra ett kort till dom. Det blev ett väldigt tjejigt kort med princesstema & rosa färger.

Jag gjorde ett kort med en av mina favoritvikningar. Mallen ser ni längre ner.Framsidan av kortet. Kortet är gjort i off-white cardstock, detaljer med en prinsessa & en krona. Kronan hänger på ett rosa organzaband.


Kortet uppvikt. Detaljer/färger i rosa & senapsgult.Närbild på insidan.Mall för kortet.

måndag 22 februari 2010

Sjuk

Därav inga inlägg de senaste dagarna. Har inte haft ork att pyssla, fota eller blogga... Känner mig nu på bättringsvägen så förhoppningsvis kommer det ett nytt inlägg med nått kul här snart :)

onsdag 17 februari 2010

Lite mindre kort

Det blev som ni kanske märkte inget inlägg innan helgen var slut... Sorry! Det har varit mycket annat så det har helt enkelt inte hunnits med. Men nu ska det bli bättring på det! :)

Jag har pysslat en hel del på senaste tiden & en av de saker jag gjort är mindre kort. Kort som man t.ex. kan ha till en blombukett, en flaska vin eller liknande. Eller varför inte bara ge bort ett antal kort i en fin förpackning som jag valde att göra...

Jag gjorde fyra kort i samma tema med olika färger. Korten är i storlek 7,5x9 cm & är gjorda i cardstock i vitt, senapsgult, grått, ljusgrön & mörk turkos. Jag använde mig av mina nya stämplar "Frech Mod" från Fancy pants designs. Dessa kort gav jag bort till min mamma (som annars är en av dom som är flitig på att beställa kort från mig). Själv blev jag mycket nöjd med resultatet :PUtsidan av alla fyra korten.


Insidan av korten.


Närbild på insidan av det gula kortet.


Stämpeln på baksidan "kortet är gjort för hand med med en stor portion kärlek" + min namnteckning.
Snart beställer jag mina egengjorda stämplar & då kommer jag bl.a. ha en egen "handgjord av Saga-stämpel" *Längtar*


Korten slog jag sen in i ett beige-guldigt silkespapper & knöt en rosett med ett silkesband kring det hela.


Närbild på det hela.

lördag 13 februari 2010

Länge sen sist...

Jag vet att det var länge sen det kom upp ett upplägg här... Jag ska bli bättre, försöka i alla fall. Jag pysslar ju en hel del men är sämre på att lägga upp det..

Det ska komma ett nytt inlägg innan helgen är slut. Jag lovar :)

söndag 7 februari 2010

The streets of Uppsala...

Jag var ute på promenad idag & passade på att fota lite bland Uppsalas gator inne i stan. Här är några av fotona jag tog:

lördag 6 februari 2010

Ny kortbeställning

Tidigare i veckan fick jag en kortbeställning på 10 kort. Det skulle vara lite blandade kort; några födelsedagskort & sen bara lite "allmänna" kort utan något direkt tema.

Här ser ni korten jag gjorde... Som vanligt så kan färgerna bli lite missvisande när jag fotar. Tråkigt men ingenting som jag kan göra nått åt...

Jag hoppas att beställaren blir nöjd!

Ett dubbelvikt kort i färgerna gult, guld & grå/lila. Sidenband i guld.Dubbelvikt kort som liknar ovanstående kort, dock lite mer simpelt än. I färgerna gult, turkos/blå & brun.


Ett enkelt kort med färdig text på. Här skriver man bara på sitt/sina namn.Dubbelvikt kort i turkost & grått. Detta blev mitt favorit kort :)Ännu ett enkelt kort med färdig text på i grå/bruna färger


Ett dubbelvikt kort i lila & grå färger. Ros i mörklila.


Ett dubbelvikt kort med sidenband som man öppnar.


Ett dubbelvikt blommigt kort (nog det jag tycker minst om)Ett kort i lila, gröna & guldiga nyanser. Pärlor i chockrosa (färgen syns inte alls bra på bilden)Ett dubbelvikt kort i brun/gula färger. Pärlor i guld/gul färg samt ett paket som står ut en bit från kortet.På baksidorna av korten har jag satt en stämpel där det står "Kortet är gjort för hand med en stor portion kärlek". Runt stämpeln har jag en bakgrund som matchar kortet.

Alstrad O'boy burk

Förut alstrade jag vår o'boy burk dock var jag inte nöjd med resultatet så nu gjorde jag om det :)

Jag använde mig av ett tunnare mönstrat papper som jag köpt på tradera för länge sen. Sen använde jag cardstock i en brun/grå färg. Mellan de två papprena satte jag på ett sidenband i off-white & på det brun/gråa pappret satte jag på chipboard bokstäver i en grön färg med lite glitter på. På sidorna av burken fäste jag tre pärlor på vardera sida av burken.

Denna gång blev jag väldigt nöjd med resultatet! Det enda jag inte gillar är locket som inte passar till dock har jag inte kommit på hur jag skulle kunna göra med det... Några tips?

Burken framifrån.


Pärlorna jag satte på sidorna.


Chipboard bokstäverna.


Det färdiga resultatet (& det miss anpassade locket)

torsdag 4 februari 2010

Väntar otåligt på min beställning...

Jag gjorde nyss en beställning på lite pysselprylar från Magdas Scrapbooking så nu väntar jag otåligt på min beställning ;)

Jag beställde en massa bokstäver & siffror (stickers & thickers) i olika material, lite stämplar & lite små rosor *njuter av bara tanken på allt pyssel jag kan göra*

Det står att dom skickar sakerna inom 3 dagar... Hatar att vänta... Sen är det ju helg snart också så då tar det ju ännu längre tid. Suck! *Tålamod är inte direkt min bästa vän*

Sen om man beställde för mer än 600 kr (vilket jag gjorde :P) så skulle man få extra saker för minst 10 % av beställningen :D Jag vet ett försäljningsknep men det går jag självklart på. Hehe

Här är lite av de sakerna jag beställde *dregglar nästan ;)*

Chipboard bokstäver (även siffror får man)


Rosor i färgen "butterscotch"


Clearstamps . Massa snygga! :)Massa bokstäver i olika färger.


Sen är det lite mer bokstäver & så men jag orkar inte lägga upp bilder på allt. Ni får helt enkelt se när det används i mitt kortmakeri istället :)

måndag 1 februari 2010

Servetthållare

Här om dagen bestämde jag mig för att göra en servetthållare. Vi har nämligen våra servetter liggandes i ett skåp & det tyckte jag att det skulle bli ändring på! ;)

Jag tog en tom potatismos förpackning & klippte till den lite. Därefter satte jag på cardstock på sidorna samt kring toppen av lådan. Jag satte även på två olika band på lådan för att göra den lite roligare. Resultatet ser du nedan. I framtiden ska jag försöka bli bättre på att ta kort på de olika stegen fram till det färdiga resultatet :)

Servetthållare.