måndag 31 maj 2010

Allt om Laserfrossas stämpeltest

Nu är det dags för "lansering" av hela projektet som Laserfrossa haft där jag haft möjlighet att testa deras stämplar.

MER OM PROJEKTET
Laserfrossa ville utvärdera sina stämplar & valde bloggare & erfarna stämplare som målgrupp för utvärderingen. Laserfrossa skapade tre egna motiv så att alla testare har likadana motiv. Temat var våren & vårblommorna Vitsippa, blåsippa & gulsippa.

Vi har nu varit 5 bloggare som har fått samma uppgift, vi fick stämplarna monterade på ez-foam & har fått använda dom hur vi vill (till scrap, kortmakeri, alster m.m.) Man fick använda vilket material & vilka färger som helst. Det enda kravet var att minst en av sipporna skulle vara med.

MINA ALSTER & ÅSIKTER
Väntar med spänning!
Lite blandade alster med stämplarna.
Första intrycket.
Kort med sommarkänsla.
Ett till kort & en liten sammanfattning.

lördag 29 maj 2010

Färgutmaning

Jag hittade en färgutmaning som jag efter lite om & men skapat ett alster till. Utmaningen hittade jag HÄR & i början hade jag svårt att få ihop ett snyggt kort i färgkombinationen grönt/lila/gult. Till slut fick jag iallafall till ett kort som jag blev jäkligt nöjd med! :D


Bilden man skulle inspireras av.


Mitt bidrag.

fredag 28 maj 2010

Inspirationsutmaning

Denna månad är det inte många utmaningar jag hunnit va med på, lite trist men jag har ändå pysslat en massa :D

En utmaning som jag valt att vara med på är en inspirationsutmaning på denna blogg.

Man skulle inspireras av någon eller fler av följande bilder:MITT BIDRAG

Som bas har jag använt ett aprikosfärgat cardstock samt ett cardstock i en riktigt mörkbrun chokladig färg (som är super snygg!) Jag har använt mig av Storytellers bokstäver & skrivit "på dopdagen". Jag valde även att klippa ut en tjej från ett mönsterpapper samt använda ett prickigt organzaband i vitt.

Jag inspirerades av prickarna på den första bilden, hela barntemat på den andra bilden samt den aprikosa färgen på den sista bilden.

torsdag 27 maj 2010

Mera sippor & en liten sammanfattning.

Nu har jag gjort ett till kort med en av sipporna från Laserfrossa (de andra två stämplarna är nog från Magnolia om jag inte minns fel...) Det blev lite samma upplägg som på det förra kortet men ändå inte allt för likt resultat. Kortet skapade jag till en utmaning på denna bloggen där jag inspirerades av jordgubbarna & blommorna.


Jag valde att stämpla tre motiv med distress ink på ett rosa cardstock vilket jag sen fäste på ett ljust prickigt papper. Det hela satte jag sen på ett supersött mönsterpapper med prickar & swirls. Som "pricken över i:et satte jag en "ram" med textstämpeln "Idag är det din dag!" inuti. Textstämpeln är en egen "design" som jag tidigare beställt från Laserfrossa & som jag använt rätt flitigt hittills :)

En liten sammanfattning...

Laserfrossas stämplar känns bra att arbeta med & motiven har alltid blivit bra med de olika stämpeldynor jag använt.

Mina favoritstämplar har dock ett större djup mellan motiv & bakgrund men förutom detta har jag ingenting att klaga på :)

Sipporna levererades ju utskurna i ez-foam men när jag klipper själv har jag med mer av "bakgrunden" som hamnar på pappret om jag inte är stadig på handen. (Se exempel nedan.)


En egendesignad stämpel som jag tidigare beställt från Laserfrossa.

Hur som helst fungerade stämplarna annars utmärkt till mitt kortmakeri & att göra personliga stämplar är verkligen kul! Jag sitter just nu & funderar på vilka tester jag ska ha på min nästa beställning ;)

onsdag 26 maj 2010

Förberedelser för 1-års kort

Jag håller på att fundera & knåpa lite på inbjudningskorten till Damiens 1-årsdag. Det ska va något färgglatt & kul :)

Har funderat på att stämpla & färglägga motiv från Doodle factory samt ha min kalas-stämpel som är en egen design som jag beställt från Laserfrossa.

Får se om jag håller mig till den här idén eller om jag hinner ändra mig 1ooo gånger ;)


Här är lite av det som nog kommer ingå på inbjudningskorten (inget ligger där det ska). Högtalarna & det har jag klippt ut från ett mönsterpapper.

måndag 24 maj 2010

Kort med sommarkänsla

Jag har inte pysslat så jätte mycket på senaste då annat har tagit mycket av min tid. Men ett kort med lite sommarkänsla har jag lyckats få till :)


Jag valde att använda mig av laserfrossas vitsippestämpel i kombination med två andra stämplar: en skål med jordgubbar samt en hink med två flaskor i (jag tror att dessa stämplar båda är från Magnolia men är inte 100 %...) Hur som helst så stämplade jag motiven med distress ink (färgen "Vintage photo") på aprikosfärgat cardstock som jag sedan
fäste på en brun/lila mönstrat papper. Motivet satte jag på ett vitt cardstock & kring det knöt jag en rosett med aprikosfärgat organzaband. Jag använde brunt cardstock till basen.


Närbild på motiven.

söndag 23 maj 2010

Hoppas på att bli testpilot!

Via Smartson har man möjlighet att bli testpilot till Canons nya kamera EOS 550D & den chansen ville jag inte missa!

Jag älskar ju min EOS 450D & chansen att testa en av canons nyare modeller vore toppen!

Håller tummarna på att jag blir en av de utvalda!

torsdag 20 maj 2010

Hållare för kaffefilter.

Förut gjorde jag en kaffefilterhållare utav den pappkartongen man köper dom i. Dock tröttnade jag på den så nu har jag gjort en ny & delar här med mig av både "före & efter bilder" :)

Den gamla


Den förra kaffefilter hållaren gjorde jag bara för att ha något att göra. Alltså inga tankar på utseendet eller så...

Den nya

Denna gången tänkte jag att jag ville matcha den lite med min plåtburk där vi har kaffet. Därför valde jag att jobba i plommonfärg, ljusblått & ljusgröna färger. Jag använde samma gröna chipboard bokstäver som förra gången men la även till de ljusblå bokstäverna från Storytellers denna gång. Jag satte även på lite bling med pärlor nere i högra hörnet.


Närbild.

måndag 17 maj 2010

Nya stämplar!

Idag när jag kom hem låg ett paket på trappen & väntade på mig. Det var mina nya stämplar som jag beställt från Designat. Dom hade Doodle Factory stämplar till rabatterat pris & jag älskar deras stämplar men har inte velat lägga ner så mycket pengar på det tidigare... Hur som helst köpte jag två set omonterade stämplar för 149 kr/st. Så nice!


söndag 16 maj 2010

En helg ute i stugan

Jag vet att det på det senaste varit mycket pyssel på bloggen & lite foto. Nu ska jag försöka ändra på det! Inte att det ska bli lite pyssel alltså, utan bara mer foto ;)

I helgen var vi i alla fall ut till stugan & där fanns det fotomöjligheter så nu kan jag dela med mig av lite av det jag fotade :) Är du intresserad så kan du även läsa mer om helgen HÄR.


Härliga tulpaner!Så fint att blommor finns lite överallt!Mera blommor...Nu börjar knopparna bli stora nu.


Vattendroppar på bladen...
Mr. Snigel


Många sniglar fanns det...
...


...


...


...


...onsdag 12 maj 2010

Stämpeltest, första åsikterna.

Jag testar ju som jag tidigare nämnt stämplar från Laserfrossa nu med 4 andra bloggare. Alla vi 5 testar tre stämplar som är likadana. En liten gulsippa, en blåsippa & en vitsippa.

Jag har testat stämplarna lite men mer testande kommer det bli :) Jag har dock några åsikter än så länge.

Första känslan när jag fick stämplarna var att dom kändes stabila & bra. Dom var ju redan monterade på ez-foam samt utskurna/urklippta.

Här ser ni stämplarna när jag precis har använt dom. Den största är blåsippan, den mellersta är vitsippan & den lilla är gulsippan.


Här är gulsippan som efter några stämplingar lossnade från ez-foamen vid stammen då den var väldigt smal. Det går fortfarande att stämpla med den men man måste "vicka" på stämpeln för att hela motivet ska synas på pappret & ibland avbildas inte hela stammen. Detta är ju någon som skulle kunna lösas om man istället klipper bredare kring stammen.


Måtten på sipporna
Blåsippan: 6x6 cm
Vitsippan: 5,5x3,5
Gulsippan: 3,5x2

Jag jobbar ju mest med kort i 10x15 cm eller 12x12 & kände då att blåsippan tog upp mycket plats. Vitsippan tycker jag var lättast att arbeta med då storleken passade på det mesta. Gulsippan fungerade ju lika bra i början men sen blev det ju lite problematiskt när den lossnade från ez-foamen...

Imorgon hoppas jag hinna göra lite mer kort & annat där jag kan använda stämplarna lite mer.

tisdag 11 maj 2010

Alster med Laserfrossa stämplar.

Jag har ju blivit utsedd att testa stämplar via Laserfrossa (läs mer om det HÄR) De tre stämplarna jag ska testa är tre olika sorters sippor (blåsippa, gulsippa & vitsippa)

Nu har jag skapat några alster med hjälp av stämplarna & dessa kan ni se här:Jag har även gjort ett 15x15 kort där jag försökte göra ett kort som inte hör till min vanliga stil. Jag valde att använda stämpeln med en blåsippa. Jag valde att färglägga motivet med akvarellpennor som jag sedan målade på med vatten. Jag klippte ut motivet i en cirkelform & la en grön cardstock bakom. Jag slipade kanterna på cirklarna med lite slippapper för att få en lite sliten look (har ingen sån grej som man ruggar till kanterna med men det kan nog bli till att införskaffa mig en sån sen) Jag gjorde lite prickar med en vit penna kring cirkeln samt på det turkosa cardstocken. Samma egengjorda grattisstämpel är använd på detta kort.Närbild på motivet.Här är en enkel tag som jag gjort med ett dubbelsidigt mönstrat papper som bas. Sippan har jag stämplat med en grön stämpel på ett beiget cardstock. Det i sin tur har jag satt på ett grönt cardstock för att matcha blomman. Jag har även satt på tre gröna stenar på framsidan.Baksidan av det mönstrade pappret stämplade jag med en egengjord Grattis-stämpel (även den från Laserfrossa) Jag stämplade några rader som är från Fancy Pants "fresh mod"-set.Här är ytterligare en tag där jag stämplat motiven (denna gång gulsippestämpeln) med distress ink "vintage photo". Jag har även haft distress ink runt kanterna på tagen & sedan sprutat på vatten på det hela.Här är ett enkelt kort där jag stämplat vitsippan direkt på ett mönstrat papper som jag sedan fäst på ett brunt cardstock. Jag har knutit en rosett med ett mörktrött organzaband kring kortet samt satt på klisterbokstäver från storytellers samt bling med tre små stenar.

torsdag 6 maj 2010

Vill du leka med mig?

Ett enkelt kort till som man t.ex. kan skicka till en kompis :)
Detta är ett bidrag till Pysselmyran där man skulle skapa något med en textstämpel/textruta.

Ett litet kort där jag valt brun cardstock som bas, på det ett mörkt turkost mönsterpapper med lite struktur & glitter samt en fågel på. Bävern har jag klippt ut ur ett mönsterpapper. Textstämpeln är från Tingtura Design.


Grönt & rosa

Ännu en färgutmaning nu hos Mias Mix. Färgerna man skulle skapa i var grönt & rosa. Mitt bidrag (som jag inte blev så nöjd med & som inte riktigt är min stil) ser ni här:


Ett kort i grönt & rosa. Basen är ljusrosa cardstock & på det satte jag ett mönstrat grönt papper. Jag gjorde en rosett med ett rosa organzaband samt satte på ett grönt & rosa hjärta i mitten.

onsdag 5 maj 2010

Inspiration av majblomman

Scraptorget har dom en tävling där man ska inspireras av årets majblomma.

Mitt bidrag ser ni nedan. Mer om majblomman kan ni läsa HÄR.


Årets majblomma.Mitt bidrag.

tisdag 4 maj 2010

Dream...

Här är ett kort jag gjort idag efter en skisstävling på Engströms Artstudio.

Man ska aldrig sluta drömma :)


Jag valde att göra ett 15x15 cm kort för att få plats med texten & motivet. Texten är Storytellers klisterbokstäver & det söta motivet har jag klippt ut ur ett mönsterpapper från Lullaby Lane & heter "Puppydogs & Pigtails"Närbild.Skissen.

Brunt, grönt & lila

Egentligen hade jag ingen ork kvar idag för att blogga mer men nu tog jag mig ork i alla fall. Så en sista sak innan det blir sängdax!

Jag hittade en tävling på Scraptorget som lät kul. De flesta tävlingar/utmaningar låter nog kul för mig hehe :) Hur som helst... I denna utmaning skulle man skapa i brunt, grönt & lila. Grönt & lila hör ju till några av mina favoritfärger & brunt använder jag ofta i mina kort.

Vinner man så vinner man något från Hannas pysselstuga + att man blir gäst DT på Scraptorget i juni. Vore jätte kul om jag vann denna utmaning! :)

Som bas för kortet har jag använt ett zebrarandigt brunt papper (syns inte så mycket) & över det är det ett lila mönstrat papper. Stämpeln har jag stämplat med distress ink i färgen "vintage photo" Jag har satt på några lila rosor & några gröna knappar samt knutit en rosett med ett lila organzaband. Jag har klippt ut ordet "Love" ur ett mönsterpapper & ordet "you" & det lilla hjärtat är Storytellers klisterbokstäver.Närbild på några av detaljerna.

Kort med djur

Jag hittade en rolig utmaning där man skulle skapa ett kort med minst ett djur. Jag kunde inte missa detta då jag genast tänkte på mitt nya mönsterpapper med ugglor & bävrar (?) som är hur sött som helst.

Mitt bidrag till Utmaningsbloggen ser ni här:

Jag valde en brun cardstock som grund & över det satte jag en turkos/blå cardstock. På ena halvan satt jag det mönstrade pappret & på andra sidan klippte jag ut en bäver & en uggla som jag satte på med 3d-kuddar för att få dom att stå ut lite. Jag klippte även ut "hey" ur ett mönstrat papper.

Grattiskort med kronaJag har gjort ett grattiskort med några av mina favoriter just nu. Det mönstrade pappret med stjärnor älskar jag! Sen diggar jag stämpeln med ett gäng blommor & olika typer av organza band använder jag mycket nu. Kronan som jag klippte ut från ett mönstrat papper tycker jag var pricken över i:et :)Kortet är gjort efter denna skiss & är en utmaning dom har på Kort i Fokus.

lördag 1 maj 2010

Ny stämpelbutik

Hittade en ny stämpelbutik som kommer öppna snart; Vilda Stamps. Deras blogg är redan i full gång & där har dom en härlig blogcandy som jag inte ville missa :)

Härligt material!

Hittade en blogcandy på Scraplagret med så härligt material i min stil.

Hoppas att man vinner det! :)