tisdag 29 september 2009

Kreativ fotografering...


Kreativ fotografering med rätt exponering heter en bok jag precis börjat läsa. Tänkte att det kan vara intressant att läsa så att man lär sig mer om fotografering och vad som är viktigt att tänka på. Jag har bara läst 30 sidor men tycker redan jag lärt mig lite nytt :-)

Så för er som är intresserade av fotografering så kan jag tipsa om den boken!

fredag 25 september 2009

Dopkort

I helgen ska vi på dop. Det är S's systers andra barn som ska döpas. Jag fick i uppdrag att göra ett dopkort och delar här med mig av resultatet!

Dopkortet framifrån


Dopkortet från sidan

tisdag 22 september 2009

Tisdagstema - Grönt är skönt

Veckans tisdagstema är Grönt är skönt. Detta vill jag illustrera med ett antal bilder för att göra det extra tydligt :-)Presentpåse och godispåse

För ett tag sen gjorde jag ett matchande set med en presentpåse samt en godispåse som jag dekorerat. Jag gjorde det till min pappa som fyller 52 år idag men ville inte lägga upp det hela tidigare.

Godispåsen är för praliner jag köpt på Annelie K i stan. Jag har använt mig av hennes visitkort i dekorationen då jag tyckte det var så passande med "Jag vill ge dig en passionerad smakupplevelse"

På Annelie K köpte jag även ett lite finare starkt kaffe som dom malde ner från bönor, det är det presentpåsen innehåller. På paketet finns ett citat om kaffe som lyder:

"There are three intolerable things in life - cold coffee, lukewarm champagne and overexited women." Orson Welles

Jag blev själv väldigt nöjd med resultatet!


Presentpåsen och godispåsen


Godispåsen med Annelie K's visitkort på.


Presentpåsen

måndag 21 september 2009

"Bry sig om-kort"

Jag tänkte vara med i en tävling som Kort i fokus har. Denna månad ska man göra ett bry-sig-om-kort, ett kort man skickar till någon som behöver lite uppmuntran, någon som är sjuk eller kanske någon man inte hört av på länge.

Först tänkte jag göra ett kort med någon text som t.ex. "Jag tänker på dig" eller liknande men insåg att man inte behöver någon text för att få fram budskapet.

Kortet jag gjorde ser ni i alla fall här:

Kortet framifrån


Kortet från sidan

lördag 19 september 2009

Romantiskt kort

Här om dagen fick jag hem lite nya pysselgrejer som jag hade beställt. Beställde lite olika blommor, olika band och snören, lite bokstäver, cellofanpåsar. Gjorde ett kort idag där jag använde mig av några av de nya blommorna samt lite spetsband som jag köpt. Tycker det ser ut som ett romantiskt kort.

Här ser ni resultatet:

Kortet från sidan


Kortet framifrån

torsdag 17 september 2009

Botaniska trädgården

Idag var jag bland annat i Botaniska trädgården och promenerade runt. Jag fotade lite men fick inte till några riktigt bra bilder. Kände mig lite stressad för jag var där med en kompis så då ville jag inte "söla" en massa och fick ingen foto ro.

Kanske tar mig dit själv en annan dag och gör ett nytt försök :-)

Lägger i alla fall upp några bilder här.

onsdag 16 september 2009

Omgjord telåda

När jag surfade runt på nätet hittade jag en supersöt idé. Det var att "klä" en telåda och göra egna etiketter till tepåsarna. Jag har gjort en telåda som jag ville visa. Blev inte helt nöjd med den men, men...

Upptäckte nu att jag inte fotat insidan och orkar inte göra det nu... Kan säga att den är uppdelad i 4 delar med 4 olika tesorter. Jag har gjort egna "etiketter" där det står: "Harmoni", "Vänskap", "Kärlek" och "Glädje".

Sen har jag även gjort lite andra saker men det är födelsedagssaker som jag inte vill lägga upp ännu...Man vill ju inte att födelsedagsbarnen ser vad det är :-)


Telådan uppifrån


Närbild på detaljerna


Telådan från sidan med citat om te.


Telådan från ytterligare en sida med ett annat citat om te.


Telådan från sidan (den motsatta sidan ser likadan ut fast med en blå blomma)

tisdag 15 september 2009

Tisdagstema - Fångad

Jag gillade konceptet på tisdagstema.se och fortsätter därför med deras "utmaningar"

Denna veckas tisdagstema var Fångad och jag hittade en bild som jag tycker illustrerar det jätte bra. Bilden är tagen för kanske en vecka sedan efter vi gett Damien en bad. Han är "fångad" i handduken.

Jag ville lägga upp bilden både som orginal och i svartvitt då jag tycker den var jätte fin så också :-)

Damien efter badet inlindad i handukar


En svartvit variant

fredag 11 september 2009

Inbjudningskort till dopet

Ja, nu är jag äntligen klar med alla inbjudningskorten till dopet! (Jag har också börjat med tackkorten)

Korten jag har gjort är vita i botten och går sen i ljusgrön och grönbrun färg. Jag har även använt mig av ett mönstrat papper som går i lite olika nyanser. Alla kort är olika, eller någon kan ju vara lika men då inte med avsikt.

Här ser ni hur korten ser ut. Jag blev nöjd i alla fall :-) Nu gäller det bara att köpa frimärken så att man kan skicka iväg inbjudningarna i nästa vecka.

En variant av kortet


Ytterligare en version av kortet
(det blev ju ca 25 kort till nästan 60 personer så jag lägger inte uppa alla versioner...)

Insidan av kortet


Baksidan av kortet


Närbild på baksidan av kortet

Godispåse

Jag hittade en kul idé på nätet när jag kollade på pyssel. Det var att göra egna godispåsar och fylla själv.

Jag har pysslat lite med det och gjort några så jag tänkte att jag delar med mig av detta. Blir en av de påsar jag gjorde och gav till Lovisa.

Godispåsen framifrån


Närbild på framsidan


Baksidan av påsen


Närbild på stämpeln på baksidan

tisdag 8 september 2009

Tisdagstema

När jag var på banken hos min "bankman" eller vad man nu kallar det så fick jag ett kul tips. Jag fick både hennes bloggadress, jätte kul att läsa! Men sen fick jag även tips om en site med ett kul koncept. Siten är www.tisdagstema.se

Varje tisdag lägger dom upp ett tema som man själv får välja att tolka på sitt eget sätt. Detta i form av ett fotografi. För mig och min nya systemkamera kändes detta som ett jätte kul koncept!

Veckans tema är vänskap. Jag kom spontant på massa fina bilder jag har på mig och nära vänner. Sen kom jag på att fotot måste vara taget av en själv så det funkade ju inte... Sen tänkte jag på andra fina bilder men de flesta som kom upp spontant kom jag sen på att S hade tagit hehe.

Det blev hur som helst ett foto på Damien och hans första kompis David när dom umgås med varandra :- )

Damien och David chillar med varandra.
(David till vänster, Damien till höger)
söndag 6 september 2009

Uppsala Scrap-& Pysselmässa

I lördags var jag, S och Damien iväg till Uppsala scrap-& Pysselmässa. Det var ca 6 utställare/företag som sålde massa pyssel saker. Det var rena himmelriket! Jag inhandlade lite blommor och lite annat smått och gott. Jag höll tillbaka en hel del, annars skulle jag nog kunna spenderat en förmögenhet där!

Längtar till att få skapa lite nya kort med materialet! Nu är jag sjuk så orken finns inte riktigt men jag hoppas det går över snart...

Här är lite av de saker jag köpte:

Självhäftande pärlor i olika bruna/beiga/guld nyanser


Stämpel med texten "kortet är gjort för hand med en stor portion kärlek"


Knappar


Blommor i olika vackra orangea, gula och röda färger


Mer blommor i olika nyanser

Dopkort

Igår började jag med det här inlägget. Det skulle inte vara något långt inlägg men jag blev inte klar. Så blir det lätt nu, man börjar med en uppgift men man blir inte klar. Inte lika snabbt som man räknat i alla fall. Amining, blöjbyten, en ledsen Damien kommer imellan. Så kan det va :-)

Hur som helst här kommer inlägget som jag menade skriva:

Här om dagen var jag på Uppsala färg för att inhandla material för att göra inbjudnings och tackkort till Damiens dop. Det blev kuvert och kort i vitt som jag ska dekorera med tre olika sorters papper. En ljusgrön, en mörk grön-brun och en mönstrad i olika nyanser.

Jag köpte även stämplar, en där det står "Inbjudan" på och en där det står "Tack" på. (Jag brukar oftast inte köpa stämplar utan jag skriver mest ut motiv på vitt papper och använder det, det blir ju dock inte lika roligt för att man bara kan använda just vitt papper... Hur som helst lyxade jag till mig med två stämplar!

Jag har börjat göra korten, är nästan klar med inbjudningskorten och ska börja med tackkorten. När allt är klart lägger jag upp bilder på det.

Nedan ser ni materialet jag köpt, fast färgerna gör sig inte riktigt rättvisa...

Materialet jag köpte
(stämpeldynan och dubbelhäftande tejp hade jag sen tidigare)

Närbild på materialet

torsdag 3 september 2009

Promenad i Stabby skogen

Idag tog jag och Damien en långpromenad i stabby skogen. Det var jätte mysigt och jag fortsätter självklart öva med min kamera. Temat blev sniglar, delar med mig av två bilder.

Snigel på träd


Snigel på blomma

onsdag 2 september 2009

Trädgården

Här om dagen var jag ut i vår trädgård. Jag övar ju ständigt och försöker bli bättre på att fotografera och testa funktioner med min systemkamera.

Här är några av bilderna jag tog.

Annorlunda vacker blomma

Vinteräpplen


Röda vinbär som är inne på sista versen


Blomma med besök


Sommarblomma med höstens färger i starkare nyanser


Grönt i rabatten